Bodenschätze // Bodemschatten, Euregio klankkunst performanceVan December 2018 tot Maart 2019 treed ik op met de voorstelling Bodenschätze // Bodemschatten samen met klankkunstenaar Ansgar Silies uit Duitsland. We vormen een TaNDem, een Duits-Nederlands kunstenaarsduo in het gebied Euregio. Van augustus 2018 tot december 2018 zijn we bezig aan een roadtrip door het gebied, waarin we op deze regio inzoomen met een ‘klankarcheologisch onderzoek’. We bezoeken plekken die interessant zijn op het gebied van grondstoffen en daaruit opgebloeid industrieel erfgoed en vinden mogelijkheden om deze ‘opgegraven bodemschatten’ in te zetten voor klank en compositie. Het proces is te volgen op facebook.com/euregiosound

Bodemschatten // Bodenschätze – Soundart Roadtrip Performance
Het ijzer uit Ulft, de zandsteen uit Bad Bentheim, bakstenen en weverijen, het Nederlands en het Duits, een saxofoon en een trompet: alles is geluid. De voorstelling Bodemschatten // Bodenschätze neemt je mee op een klank-archeologische reis door de Euregio. Klankkunstenaars Remco de Kluizenaar (NL) en Ansgar Silies (D) graven in de klankrijkdom van hun thuisregio, van Almelo tot Osnabrück, en van Münster tot Doetinchem. Deze roadtrip door de Euregio leidt tot een verrassende, humorvolle en poëtische voorstelling die voortdurend verschuift tussen concert, storytelling en theater.

Bodenschätze // Bodenschätze – Soundart Roadtrip Performance
Das Eisen aus Ulft, der Sandstein aus Bad Bentheim, Ziegel und Webereien, Niederländisch und Deutsch, ein Saxophon und eine Trompete: alles ist Klang. Die Performance Bodenschätze // Bodemschatten nimmt Sie mit auf eine Klang-archäologische Reise durch die Euregio. Die Klangkünstler Ansgar Silies (D) und Remco de Kluizenaar (NL) graben im klanglichen Reichtum ihrer Heimatregion, von Almelo bis Osnabrück und von Münster bis Doetinchem. Dieser Roadtrip durch die Euregio führt zu einer überraschenden, humorvollen und poetischen Performance, die sich zwischen Konzert, Storytelling und Theater bewegt.

Reacties zijn gesloten.