Muziek

Op deze pagina vindt u mijn werk als componist van muziek en soundscapes. Composities in opdracht zijn mogelijk, denk aan muziek en klank voor film, theater- en dansvoorstellingen, games, cadeau-CD met muziek gecomponeerd met geluidsopnames van uw industriële maakproces, Kunst en Wetenschaps-samenwerkingen, song of complete voorstelling over een maatschappelijk onderwerp dat aandacht vraagt, een plek in een verzorgingshuis waarin geluiden een sfeer, rust of juist aktivering veroorzaken. Ik vind het interessant om mijn klankkunst en muziek een functie te geven, een wisselwerking aan te laten gaan met een plek, met mensen, met een onderwerp. Een paar voorbeelden van mijn muziek:

Chanson “Een Bosje Flevoland” voor Tulpenkunstroute Flevoland 2024, onderdeel van een audiotour vol muziek gecomponeerd voor de polder en voor de 40 kunstwerken van Flevolandse kunstenaars.

Symbiocenic Aria” uit de voorstelling Voice of the North Sea (2023), ontwikkeld en opgevoerd met Hoogleraar Tinka Murk van Marine Animal Ecology. De Aria is een duet tussen Noordzee dieren en Sopraan Tineke Roseboom, aan het begin opnames van menselijke geluidsvervuiling.

 

(c) 2023 Muziek voor dansers in “Ferengi” kostuums uit het oevre van Dienke Groenhout / Maakfabriek voor de voorstelling “Ferengi” op De Parade. geïnspireerd op “haunting and heartbreaking” van Badalamenti.

 

uit: Podwalk Eiwittransitie, Campus Wageningen UR, 2022. 

Filmmuziek voor “Pier plus Horizon – de geest van de plek” van Barend Hazeleger, Agrapen. Een kunstdocumentaire voor omroep Flevoland en div filmfestivals. Muziek gecomponeerd samen met Erik Woltmeijer. Hij speelt voornamelijk de toetsen in, ik de fluiten, klarinet en trompet.

Filmmuziek voor “Eten van Eigen Hof” een documentaire over de beweging “Herenboeren”, een hoopvolle manier van omgaan met lokaal voedsel, boer en bodem. Muziek gecomponeerd en ingespeeld samen met Erik Woltmeijer. Ik heb hier veel compositorische schetsen gemaakt die Erik met mij verder uitgewerkt heeft en met midisamples inspeelt, vervolgens heb ik hier wat kunstfluiten, neuriën, zang en trompet aan toegevoegd.

lofzang op het plantaardige eiwit RuBisco Radiojingle voor NPO1 (2022, eiwittransitie opdracht Wageningen Universiteit & Research)

heeft u naar aanleiding van deze geluiden een opdracht, een vraag, of wilt u e.e.a. bestellen, neem dan contact op met Remco de Kluizenaar:[form 1 “contact”]

of schrijf je mailadres in voor uitnodigingen van mijn evenementen en ontvang af en toe gratis mooie, nieuwe geluidsfragmenten.

Reacties zijn gesloten.