Campus audiotour eiwittransitie

De audiotour over de Campus van Wageningen University and Research (WUR), is een artist impression van de “Eiwittransitie”. Je hoort interviewfragmenten met wetenschappers, geluiden uit hun onderzoek en muziek gecomponeerd met de geluiden uit het eiwitonderzoek. Zo krijgen je oren een inkijkje in wat er achter de ramen van de Campus gebouwen gebeurt.

De audiotour loopt op je smartphone met koptelefoon via de “Echoes” app, waarbij de plek waar je loopt, maakt wat je hoort. Het is een sympathieke app, gratis en zonder reclame en met respect voor je privacy.

Het is aan te raden te zorgen voor een goed opgeladen telefoon met fijne koptelefoon of oortjes en om vooraf de tour te downloaden, zodat je hem niet via mobiele data hoeft te streamen.

zo download je de tour:
– zoek in google play of appstore de app Echoes (van echoes.xyz) en installeer deze.
geef de app toestemming je locatie te gebruiken (de app doet dat enkel tijdens het lopen van de tour.)
– in de app zul je de tour nu waarschijnlijk meteen zien als “Near you”. Zo niet, dan kun je hem op twee manieren zoeken:
1. op naam “WUR Campus audiotour eiwittransitie” (bij het typen van “wur” verschijnt hij  waarschijnlijk al in het lijstje)
2. of op de kaart, via het icoontje rechtsboven. Je ziet de tour als locatiemarkering op de Campus. Zoom in op Wageningen, aan de noordkant ligt de Campus.

Klik de tour aan en kies “download” (+/- 171 MB)

Je kan nu de tour (zonder mobiele data) lopen op elk gewenst moment, in delen of in zijn geheel:
– Startpunt is de rotonde bij Axis, gebouw 118, Bornse Weilanden 9 te Wageningen.
– in de Echoes app kun je bij je startplek op de blauwe startknop van de route duwen
– vergeet je koptelefoon of oortjes niet

troubleshooting: Bij wat oudere android telefoons waar veel data op staat, gebeurt het in zeldzame gevallen na 30-40 minuten dat de app sommige geluiden van de kaart wél afspeelt en sommige niet. De oplossing: sluit en herstart de app en ga verder waar je gebleven was. Als je de weg kwijt bent of twijfelt, kun je altijd even terugvallen op het kaartje met pijltjes op je scherm. Ook wanneer de app soepel werkt maar je een routeomschrijving gemist hebt door verkeerslawaai of een dagdroom.

Parkeerplekken dicht bij startpunt audiotour

wil je graag meer weten over volgende projecten van de kunstenaar Remco de Kluizenaar, andere audiotours, ander werk als eiwittransitie kunstenaar en klankkunstenaar in het algemeen? gebruik dan onderstaande knop om je in te schrijven voor +/- 8 mails per jaar met gratis een muziekje uit eigen keuken en uitnodigingen voor nieuwe presentaties.

PS: vind je het moeilijk om met je smartphone deze tour te vinden en heb je behoefte aan een filmpje waarin ik het even voor doe? die heb ik voor je gemaakt!

Reacties zijn gesloten.