Klankkunst

Als klankkunstenaar maak ik muzikale kunstwerken in de openbare ruimte, audioproducties en voorstellingen cq performances. Ik componeer muziek, soundscape en andere georganiseerde geluiden voor film, theater, games, dansvoorstellingen en andere opdrachtgevers. Ook geef ik advies en onderwijs. Hieronder enkele voorbeelden en links van mijn klankkunst:

Bodemschatten (on tour 2018-2024), een muzikale voorstelling gecomponeerd en uitgevoerd met de Duitse klankkunstenaar Ansgar Silies. Klik op de afbeelding voor een videoregistratie van de voorstelling, ziehier een video over het maakproces.

Bodemschatten, een muzikale voorstelling over het industrieel erfgoed van de Euregio, waarin materialen uit de bodem en de daaruit opgebloeide industrie tot muziek leiden.

 

Snarentafel Impulse, object in de openbare ruimte.

Een bespeelbare picknicktafel op de Wageningen Universiteit Campus zorgt voor ontspannen lunches en leuke gesprekken en ontmoetingen. Klikken op de foto leidt naar meer informatie over dit werk op de kunstsite Beelden van Wageningen

Muzikaal bijenhotel op schoolplein

In dit muzikale object op het schoolplein van "De Bijenkorf" in Wageningen maken bijen via sensoren waar ze langs vliegen muziek voor de kinderen en maken kinderen met snaren muziek voor de bijen.

In dit muzikale bijenhotel maken bijen via sensoren waar ze langs vliegen muziek voor schoolkinderen en maken kinderen met snaren muziek voor de bijen. Klik op de foto voor meer info op de website van Jan den Besten, kunstenaar met wie ik dit gemaakt heb.

 

Alles Draait / Alles Läuft” (2019) een groot muziekinstrument waar je in kan lopen. Je waadt door een stromende rivier van polyritmes, ruis en weldadige klanken. Deze geautomatiseerde installatie is voor het Heimlandfestival in Diepenheim gebouwd met ongeveer 35 geruisloos draaiende motoren en ruim 100 klankobjecten, in het tandwielen binnenwerk van Watermolen den Haller. Ontwikkeld in het kader van Tandemkunst.eu met een Euregiosubsidie. Ontworpen, uitgevoerd en van live muzikale toevoegingen voorzien samen met Ansgar Silies, klankkunstenaar en Bühnenbildner uit Lingen (D).

klankkunst object, gemaakt met kunstenaarscollectief Waterlanders in een expositie in het zendgebouw van Radio Kootwijk

Filmmuziek voor “Pier plus Horizon – de geest van de plek” van Barend Hazeleger, Agrapen. Een kunstdocumentaire voor omroep Flevoland en div filmfestivals.

Filmmuziek voor “Eten van Eigen Hof” een documentaire over de beweging “Herenboeren”, een hoopvolle manier van omgaan met lokaal voedsel, boer en bodem.

Reacties zijn gesloten.