Kunstwerk 7,5 meter breed 2,5 meter hoog Volkshuis Wageningen

Eind December 2011 voltooide Toon Abrahams een kunstwerk van Remco de Kluizenaar. Hij is gebouwbeheerder van vergaderruimte “het Volkshuis” aan de Vergersweg in Wageningen. Remco de Kluizenaar ontwierp deze “muurschildering”, uitgevoerd in wandtapijt. Remco tekende de contouren van de rode tapijtstukken zoals je hieronder op de foto ziet op de achterkant van een stuk prachtig dik bordeauxrood tapijt, waarna “de Tapijtschuur Wageningen” zo vriendelijk was om dit met het vakmanschap van hun tapijtmeester nauwkeurig uit te snijden.

Vervolgens heeft beheerder Toon Abrahams de klus op zich genomen om de muur te verven in de bijpassende steunkleur en de rode tapijtstukken te bevestigen volgens het door Remco aangeleverde ontwerp. En het resultaat mag er wezen: een kunstwerk van 2,5 x 7,5 meter, precies op maat ontworpen voor deze vergaderzaal.

Behalve voor het oog doet het ook veel goeds voor het oor: Dankzij de doordachte akoestische demping van de her en der geplakte tapijtstukken kunnen vergaderaars elkaar sinds het plaatsen van het kunstwerk verstaan.

Wandtapijt ontwerp Remco de Kluizenaar

Volkshuis Wageningen, muurtapijt ontwerp voor vergaderzaal – Remco de Kluizenaar

wandtapijt ontwerp

Een kunstwerk van Remco de Kluizenaar in de vergaderzaal van Volkshuis Wageningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *