Tickets 5 en 6 sept te boeken voor Stingerbol voorstelling

klik voor ticketpagina

Op 5 en 6 september 2020 om 14 uur en om 15 uur, speel ik een korte klankvoorstelling in de Stingerbol in Ede, met de titel “Friend or Foe” (vriend of vijand). In het verleden werd in dit bijzondere gebouw door militairen in opleiding ‘gegamed’ in een enorme 3D projectie waar onze jongens moesten leren werken met het “Friend of Foe detection system” van de Stinger raket. Het idee de wereld in te delen in vriend en vijand stuitte mij als een van de laatste dienstweigeraars van Nederland tegen de borst. De voorstelling kreeg daarom de titel Friend or Foe:
In de maand augustus  ben ik mijn innerlijke wereld aan het analyseren op vijandsbeelden en mijn relatie tot het begrip vriendschap. Verder lees ik oorlogsherinneringen van vietnam veteranen en bel ik met een bekende die in de bol getraind heeft, hij reageerde op mijn mail aan fans, familie en collega’s.
In de residentieweek voorafgaand aan de voorstelling zal ik een klankkunst onderzoek doen naar “lange snaarinstrumenten”, door de bol vol te spannen met tientallen meters lange snaren, waarmee ik het grootste snaarinstrument van Gelderland maak met als klankkast de Stingerbol zelf. Hierbij is klankkunstenares Ellen Fullman een lichtend voorbeeld, van wie ik de speeltechniek voor dit soort “long string instruments” aan het afkijken ben en inmiddels krijg ik die voldoende onder de knie. Ziehier een video van Ellen Fullman aan het werk met een long string instrument.

klik op de afbeelding voor reserveringen

uit een eerste sessie van een uur experimenteren met een opname apparaat aan, heb ik een uitsnede van 3 soorten geluid als preview van de klank van de bol gemaakt. 

voor tickets kunt u hier terecht.

Reacties zijn gesloten.