Remco September 2020 ‘Sound Artist in Residence’ in Stingerbol te Ede

In de Stingerbol in Ede ga ik als klankkunstenaar in Residentie in de eerste week na de zomervakantie. 5 en 6 September om 14 en 15 uur komen er vier mogelijkheden het resultaat te beluisteren en bekijken. Een korte voorstelling over het verleden van deze militaire structuur. Het is een reusachtige bol die een heel merkwaardige en overdonderende kaats-akoestiek heeft. Een uitdagend uitgangspunt voor een muzikale voorstelling.

Het gehele gebouw wordt een snaarinstrument, door tientallen meters snaren te spannen tussen de metalen wanden van het gebouw. Muziek makend op dit “grootste instrument van Gelderland” breng ik het verleden van dit gebouw tot leven. Het is een object voor militaire training in het afvuren van de Stinger raket, een van de twijfelachtige sterren van de oorlog in Afghanistan.

Reserveren is mogelijk via deze ticketlink

4 en 5 september speelt klankkunstenaar Remco de Kluizenaar een voorstelling in de Stingerbol in Ede. Het gehele gebouw wordt een snaarinstrument. Musicerend op dit instrument brengt hij het verleden van dit gebouw tot leven. Het is een object voor militaire training in het afvuren van de Stinger raket, een van de twijfelachtige sterren van de oorlog in Afghanistan.

5 en 6 september 2020 speelt klankkunstenaar Remco de Kluizenaar een voorstelling in de Stingerbol in Ede. Het gehele gebouw wordt een snaarinstrument. Musicerend op dit instrument brengt hij het verleden van dit gebouw tot leven. Het is een object voor militaire training in het afvuren van de Stinger raket, een van de twijfelachtige sterren van de oorlog in Afghanistan.ik speel momenteel met de werktitel “Friend or Foe” voor dit project. Wat me het meest is bijgebleven als kwaliteit die de makers van deze raket roemen is zijn “Friend or Foe detectie systeem”. Ook de trainingen in de bol gingen er vooral over dit onderscheid beter leren te maken bij de schutters. En juist dat onderscheid…. vind ik …. eehrm, moeilijk, als geboren pacifist en een van de laatste dienstweigeraars uit gewetensbezwaren.

Reacties zijn gesloten.