Live illustraties

 

 

Live illustraties Remco de Kluizenaar

Remco de Kluizenaar als live Illustrator bij een brainstorm van Smurfit Kappa (bagatelliserend te duiden als ‘kartonnen dozen gigant’) over innovaties op het gebied van verpakkingen

Remco de Kluizenaar heeft een unieke aanpak als “live illustrator”. In oude of moderne media (houtskool, verf of photoshop) kan hij onderwerpen van een congresdag, workshopdag, brainstorm of vergadering terplekke verbeelden. Je zou Remco kunnen zien als de visuele notulist van zo’n dag en als facilitator van co-creatie en out of the box denken. De tekeningen zijn in wording te zien op groot scherm (beamer), of flatscreen of flapover, in overleg afhankelijk van de setting. Remco’s wetenschappelijke achtergrond en zijn vermogen om al tekenend of photoshoppend scherp te blijven luisteren zijn een garantie voor goede illustraties die de kern weergeven van de inhoud van uw bijeenkomst.
Deze manier van visuele verslaglegging wordt ook wel graphic harvesting genoemd, visuele notulen, live tekenaar of sneltekenaar. Remco’s specialiteit ten opzichte van andere graphic harvesters is dat hij in zijn tekeningen ook meta-opmerkingen maakt over het gesprek, soms creatieve ideeen in een brainstormsessie via een tekening toevoegt die niet letterlijk genoemd zijn, maar waarin hij het idee heeft dat de deelnemers daar naar op zoek zijn. In die zin faciliteert hij creativiteit en co-creatie, meer dan dat hij enkel notulen maakt in grappige plaatjes met tekstballonnen. Zijn aanwezigheid als kunstenaar is een mooie aanvulling op het werk van een dagvoorzitter en een programma met verschillende gespreksvormen. Ook vult hij zijn visuele illustraties op verzoek aan met geluiden, interviewfragmenten, soundscapes die het onderwerp van een dag in de wandelgangen op bijzondere manier in het hoofd van de aanwezigen kunnen brengen. Uiteraard kunnen illustraties indien gewenst digitaal aangeleverd voor publicaties en notulen van de dag.

Neem contact op als u Remco de Kluizenaar bij een evenement of workshop aanwezig wilt laten zijn! Ik maak graag een vrijblijvende offerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *