Spoken in het Emsland Museum

21 Juli 2021 zorgden Ansgar Silies en Remco de Kluizenaar voor een feestelijke opening van de nieuwbouw van het Emsland Museum in Lingen. Als huisgeesten van het museum waarden zij rond en brachten het nieuwe gebouw en de geschiedenis van het Duitse Emsland via objecten uit de museumcollectie tot klinken.

Openingsperformance Emsland Museum Lingen 21 juli 2021 Silies & De Kluizenaar

De twee eeuwenoude handelsroutes Friesische Straße (van Nederland naar Duitsland) en Flämische Straße (van Denemarken naar België) hebben elkaar gekruisd in Lingen en zijn daarmee bepalend geweest voor de geschiedenis van die stad. Emslandmuseum Lingen bezit veel prachtig klinkende bronzen vijzels die via de Friesische Straße verhandeld zijn. Spelend met de eigen Duitse en Nederlandse achtergrond, presenteerden Silies en de Kluizenaar kruiden, koffie en andere koopwaar uit de koloniën. Spelend met/op de nieuwbouw brachten zij bezoekers even in de waan dat de architect het gebouw ontwierp als instrument. Spelend met vijzels en loopsamplers, maakten zij een spookachtige soundscape in het nieuwe auditorium. Wegens corona maatregelen was dit voor klein gezelschap, wellicht komen er reprises in 2021/2022 voor breder publiek.

Silies und De Kluizenaar als Museumsgespenster bieten Gesten der Neueroffnung des Emslandmuseums musikalischer weise Gewürze und Kaffee an in klingenden bronzenen Mörsern

de openingsperformance werd met foto en beschrijving in de Lingener Stadtpost vermeld, vrij vertaald: “Silies & De Kluizenaar begeleidden de openingsdag en toverden in een handomdraai het museum om tot één groot klanklichaam” (zie oranje cirkel)

Reacties zijn gesloten.