Soiree

Datum: mei 2004
Techniek: Zaal-Theaterstuk
Afmetingen: 6 x 6 x 3,5 m
Prijs: Eur 800

Naar aanleiding van het Anarchismefestival 2004 in Wageningen schreef Theatergroep KRAM, waarvan Remco de Kluizenaar een van de vier leden is, het stuk “Soiree”. Een montagevoorstelling die zich laat genieten als een “avondje” anarchistisch theater kijken. Theatervormen worden geintroduceerd en doorbroken. Een anarchistisch volkslied tart de muzikaal getrainde oren. Interessante schaalsprongen vinden plaats rondom een belangrijke speler “de mappenwand”: Vingers op de foto rechtsonder zijn in de voorstelling bewoners van een flatgebouw, waarna die flat transformeert tot balkon van een dictator, wegkruipt als een enorme rups en uiteindelijk in een hoek als boekenkast eindigt.

Andere highlights: de kruipruimte, achterstevoren koffie (ieffok rekkel) drinken in het anarchistisch restaurant. En daarbij het opdringerige bezoek van De Spikkelman. Deze psychotische dorps-clow met snoepspikkels op handen en gezicht (zie ook bij 3D werken C’mon kids, war is fun), houdt een paranoide monoloog vol numerologie rondom het cijfer 3 en voorspelt daarmee een nieuw tijdperk. Griezelig overtuigend, omdat het vol echo’s van bestaande alternatieve theorieen zit, zoals het een dorpsgek betaamt: Er is geen speld tussen te krijgen. “1-3-1-3-6-3-1-3-1-3-1-3-6-3-1, zie je wel, ze willen ons tegenhouden als we straks in 2012 naar de 5de dimensie willen.”

Wilt u een “Soiree” boeken? bel 06-19814699, of een ander nummer.

De ober serveert u hedenavond: “Pittige Chili met Laos en Cambodja, Gelardeerde slet met Spaghettibandjes, Salade du Cinema, Keuze van de Chef. Heeft u al een keuze kunnen maken?” *ploink

Reacties zijn gesloten.