Klankbank in Wageningen

Op 6 juni 2020 stuurde ik samen met groene aannemer Taas van Herpen een offerte voor een Klankbank van 14 meter lang voor wijkhuis De Nude in Wageningen. De bank wordt gemaakt van standaard straatmeubilair van gerecycled kunststof. Onder de zitting komen ‘harpen’ van 5 snaren tussen de poten gespannen, op 1,5 meter afstand. De binnenaktiviteiten zoals taalles en samen eten uit internationale keukens, kunnen zo buiten plaatsvinden in coronatijd. De afstand van 1,5 meter wordt in plaats van roodwit lint niet als grens aangegeven, maar als overbrugging: Je kan via de snaren trillingen aan elkaar doorgeven, waardoor klank de afstand overbrugt. Voor de bank en een bijbehorend bijenhotel worden momenteel fondsen gezocht door medewerkers van wijkhuis Nude.

Klankkunstenaar Remco de Kluizenaar en Groen aannemer Taas van Herpen ontwerpen klankbank, een muzikale 14 meter lange bank als corona maatregel bij wijkcentrum Nude in Wageningen

Klankkunstenaar Remco de Kluizenaar en Groen aannemer Taas van Herpen ontwerpen klankbank, een muzikale 14 meter lange bank als corona maatregel bij wijkcentrum Nude in Wageningen. De bank buigt zich rond de fraaiste zichtlijn van de wijk met uitzicht op water.

Reacties zijn gesloten.