Kunstwerk “Klankbank” voor Wijk Nude in Wageningen voltooid, filmpje

2 feb 2016, het kunstwerk van Remco de Kluizenaar voor de wijk Nude in Wageningen is af. Een filmpje waarin ik het kunstwerk presenteer:

Dit kunstwerk is gemaakt in het kader van een afvalscheiding bewustwordings traject van de Gemeente Wageningen in samenwerking met het bedrijf BinBang, die slimme oplossingen voor afvalscheiden in kleine huizen en flats verkoopt.

een online krantenartikel over mijn aanwezigheid in de wijk kun je lezen op hoogenlaag.nl

Rike van de Wiel, afdeling zwerfafval Gemeente Wageningen was de opdrachtgever voor mijn aanwezigheid gedurende enkele maanden in de wijk. Ik vroeg mensen gekleurde doppen voor me in te zamelen, sprak tuingroepen, eetcafe bezoekers in het wijkcentrum en zomaar mensen op straat, die ik aansprak naast de afvalcontainers. Zo hoorde ik een hele geschiedenis van de wijk en verschillende idee├źn en wensen die leefden over afval. Soms ook heel persoonlijke verhalen, bijvoorbeeld over het verlies van een zoon. Het kunstwerk is in samenspraak met bewoners en met bijdragen van de wijk gemaakt en wordt tussen half en eind februari 2016 geplaatst nabij de Abraham Kuyperstraat te Wageningen.

Reacties zijn gesloten.