Homo Naturalis, 10 weken een short-film met klankkunst, voorstelling: 12 dec

Voorstelling van Remco de Kluizenaar, Barend Hazeleger, Erik Woltmeijer in Akoesticum Ede 12 dec in het filmprogramma van Woest en Bijster

gebruik deze link om: meteen tickets te bestellen voor 12 december Homo Naturalis

HOMO NATURALIS is een voorstelling bestaande uit live muziek en filmbeelden, die ik momenteel maak samen met filmmaker Barend Hazeleger en componist Erik Woltmeijer. We onderzoeken in de wisselwerking tussen mijn klankkunst/muziek, Eriks composities en Barends films sinds april 2020 onze persoonlijke relatie met de natuur in tijden van corona. We sturen elkaar materiaal en gedachten hierover via internet en gaan met elkaars materiaal aan de haal, we ‘plaatsen bestellingen’ bij elkaar. De complete voorstelling spelen we 12 december in het Akoesticum in Ede tijdens het filmfestival van Woest en Bijster. Tot die tijd presenteren we elke week op onze sites korte, op zichzelf staande films, ontstaan uit onze wisselwerking. Hieronder een wekelijks groeiend overzicht, bovenste = meest recent. Onder de films een bericht over de inhoud van dit project.


HOMO NATURALIS

Voorstelling

HOMO NATURALIS is een voorstelling bestaande uit live muziek en filmbeelden, gemaakt door Barend Hazeleger, Erik Woltmeijer en Remco de Kluizenaar. Zij onderzoeken hierin hun relatie met de natuur in tijden van corona. De voorstelling vindt plaats op 12 december in het Akoesticum in Ede tijdens het filmfestival van Woest en Bijster.

De makers:

Barend Hazeleger is een Edese filmmaker die documentaires maakt over landbouw, landschap, natuur, kunst en wetenschap. Zijn laatste documentaire is ‘Eten van eigen hof’ over mensen (herenboeren) die weer zelf de regie over hun voedselproductie willen voeren. Componist Erik Woltmeijer en klankkunstenaar Remco de Kluizenaar maakten daarvoor de muziek. Zij zijn internationaal bekend van theater- en kunstspektakels met de groep Waterlanders uit Wageningen en in september lieten zij beiden een soloproject in de regio zien, de muziekvoorstelling “Oorsprong” bij de gelijknamige beek in Oosterbeek en “Friend or Foe” in de Stingerbol in Ede.

sfeerimpressie:

De beelden van de voorstelling HOMO NATURALIS zijn vaak heel terloops gefilmd, alsof je zelf op zoek bent naar je plek in het landschap. Landschappen vol van spanning en stroom, stadsnatuur, zwemmen in een natuurplas als in vroeger tijden, een broedende duif gefilmd door een thuiswerker, passeren het scherm. Zoals bij films uit de jaren ’30 wordt de muziek live uitgevoerd, natuur- en omgevingsgeluid uit de filmopnamen zelf voegen zich daarbij. De zoektocht strekt zich uit tot uitzichtloos donkere tunnels, maisdoolhoven bij nacht, maar ook lichtvoetige wandelingen met zonnestralen door een bamboebos, of door een Frans dorp in de avondzon. De muziek vertolkt de liefde voor de natuur, maar met een ondertoon van verloren onschuld. Overschrijden we de grenzen van die natuur? De componisten geven uiting aan dat onrustgevende gevoel. Het landschap ligt er onschuldig bij, de schaduw van een lopende mens valt er overheen. Wie is dat? Homo Naturalis?

10 korte films vooraf

In de tien weken voor de voorstelling laten de drie makers elke week één op zichzelf staande korte film zien op de site van Woest en Bijster, Ede TV, Akoesticum en hun eigen sites. Vaak met net nieuw gemaakte muziek en beelden.

Eindpresentatie, live

12 December komt alle gemaakte beeld en muziek samen in een beeldenstroom van ongeveer 30 minuten op groot scherm met een live te spelen versie van de muziek, die Erik Woltmeijer en Remco de Kluizenaar componeren en uitvoeren.

snel naar: tickets bestellen voor de voorstelling 12 december. Homo Naturalis speelt dan in het programma van “Woest en Bijster” (vandaar die naam op de ticket in de reserveringspagina), op locatie “Akoesticum”, Kazernelaan 2 – D42, 6711 JC Ede, gebruik voor navigatie deze google locatie link: Akoesticum Ede (of voer “Akoesticum” in ipv het adres)

Reacties zijn gesloten.