16 september muzikale acts langs het Apeldoorns Kanaal

Op 16 September 2021 verzorg ik een muziekstuk van 750 meter. Het is een ode aan een stuk oever van het Apeldoorns kanaal, dat binnenkort op de schop gaat om het mooier, toeristischer en groener te maken. In opdracht van Gemeente Apeldoorn.

Publiek kan op eigen tempo het muziekstuk doorwandelen. Je kunt starten tussen 12:00 uur en 13:00 uur bij de fietsbrug Aalscholverweg, Apeldoorn (zie kaartje onderaan). Zorg voor kleding passend bij het weer en schoenen waar je anderhalve kilometer lekker op kan lopen. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden en is goed rolstoeltoegankelijk.

Onderweg ontmoet je een danseres, twee acteurs, een operazangeres en stemmen van apeldoorners die een band met deze plek hebben komen als flarden door de muziek: dagelijkse ervaringen bij het kanaal, mooie jeugdherinneringen van oude apeldoorners die de plek waar je loopt meer betekenis geven.

Voor Danseres Anna Franssen (Arnhemse meisjes, Telder, Vloeistof) schreef ik een soundtrack met geluiden van brekend asfalt en vriendelijke xylofoontjes. Zij danst improviserend met als thema “verandering, het oude maakt plaats voor iets nieuws”

16 september 12-13u Fietsbrug Aalscholverweg Apeldoorn: muziekstuk met live dans en zang van 750 meter lang. Hier wordt gedanst op muziek geĆÆnspireerd op asfalt slopen en bloemen planten.

Verder zal in de route naast veel nieuwe muziek een bewerkte versie van mijn muziekstuk “de Klinkerstraat” te horen zijn (eerder in Wageningen vertoond), nu met live Sopraan zang van Tineke Rosenboom uit Ede (opera-, game/film- en gothiczangeres, bekend van solos bij div grote Duitse orkesten). Anna van Diepen (Schweigman, Waterlanders) is als actrice betrokken voor een mooie introductie.

Hieronder een kaartje van de plek waar het is en de looproute. De rode ‘pin’ geeft een goede parkeerplek aan (navigeren naar Aalscholverweg, midden van de straat) en de 1e oranje pijl is de beginplek van de voorstelling waar je tussen 12 en 13 uur kan starten:

route van het muziekstuk van 750 meter op 16 september, doorlopend entree van 12:00 tot 13:00

Reacties zijn gesloten.